תפריטים עם קינואה
ההחלטה להעלות באתר תפריטים עם קינואה, נולדה לאחר מספר רב של קורסים לניקוי ובניית דרך לשמירה על בריאות.
השאלות הרבות על התחליפים למקורות לחלבון הביאו אותי לרכז תפריטים שאני כתבתי וגם תפריטים של קולגות, אני אציין
על התפריטים את שמו של מי שנתן לי את התפריט.
הערות והארות תתקבלנה בשמחה, השתמשו בדף הקשר ואשמח לחזור ולענות או לתקן במידת הצורך.

קציצות קינואה אפויות בתנור
מצרכים למתכון (כ16 מנות/יחידות)
• קינואה - כוס
• מים - 2 כוסות
• בטטה - יחידה בינונית קלופה.
• קישוא - יחידה בינונית או זוקיני.
• גזר - יחידה בינונית ללא קליפה קלוף.
• שמן זית - 6 כפיות
• בצל - יחידה בינונית קצוץ.
• שיבולת שועל - 1/2 כוס
• טחינה גולמית - 3 » כף - סה"כ
• מלח ים יבש - כפית שטוחה
• פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה, טחון.
• חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
1. להרתיח 2 כוסות מים ולבשל את הקינואה. לאחר שמגיעים לרתיחה יש להנמיך את הלהבה ולבשל עד לספיגת כל הנוזלים.
2. בעזרת פומפייה לגרד את הבטטה, הקישוא והגזר ולשים בקערה.
3. למרוח 2 כפיות משמן הזית על נייר אפייה
4. לחמם את יתרת שמן הזית במחבת, לאדות את הבצל עד להזהבה ולצנן.
5. להעביר את הקינואה המבושלת ואת הבצל אל הקערה עם הירקות המגורדים, ולהוסיף את שיבולת השועל עם הטחינה הגולמית וכל התבלינים.
6. לערבב היטב את כל התערובת בקערה וליצור קציצות בגודל כף היד.
7. לאפות את קציצות הקינואה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להזהבה.
מצרכים למתכון (כ16 מנות/יחידות)
• קינואה - כוס
• מים - 2 כוסות
• בטטה - יחידה בינונית קלופה.
• קישוא - יחידה בינונית או זוקיני.
• גזר - יחידה בינונית ללא קליפה קלוף.
• שמן זית - 6 כפיות
• בצל - יחידה בינונית קצוץ.
• שיבולת שועל - 1/2 כוס
• טחינה גולמית - 3 » כף - סה"כ
• מלח ים יבש - כפית שטוחה
• פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה, טחון.
• חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
1. להרתיח 2 כוסות מים ולבשל את הקינואה. לאחר שמגיעים לרתיחה יש להנמיך את הלהבה ולבשל עד לספיגת כל הנוזלים.
2. בעזרת פומפייה לגרד את הבטטה, הקישוא והגזר ולשים בקערה.
3. למרוח 2 כפיות משמן הזית על נייר אפייה
4. לחמם את יתרת שמן הזית במחבת, לאדות את הבצל עד להזהבה ולצנן.
5. להעביר את הקינואה המבושלת ואת הבצל אל הקערה עם הירקות המגורדים, ולהוסיף את שיבולת השועל עם הטחינה הגולמית וכל התבלינים.
6. לערבב היטב את כל התערובת בקערה וליצור קציצות בגודל כף היד.
7. לאפות את קציצות הקינואה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להזהבה.

קציצות קינואה ועדשים
קציצות עבות, גם פריכות וגם נימוחות, שאפשר לאכול כמו שהן
או שאפשרי גם בתוך לחמניות כוסמין
המבורגר פריך של קינואה ועדשים
מתכון של קציצות מבוססות על עדשים מושרות ולא מבושלות. בתוספת קינואה מבושלת, שמצד אחד מעניקה עסיסיות ומצד שני – מוסיפה פריכות. מתקבלות קציצות יפות ועבות, כאלה שניתן לעשות מהן גדלים שונים ולהוסיף רטבים, מלפפון חמוץ, עגבנייה, או ירק אחר לפי הטעם בתוך שני חצאים של לחמניה.
חומרים לכ 25 קציצות
בערך 1/2 1 כוסות עדשים כתומות מושרות במים קרים בין 4-6 שעות
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר קורט גרגירי צ'ילי יבשים)
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן חמניות לטיגון
אופן ההכנה
• משרים במים קרים 4-6 שעות את העדשים
• הכנת הקינואה האדומה: ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות עד שכל המים נספגים, 5 דקות לפני שמכבים את האש מוסיפים כפית שמן זית והקינואה מוכנה
• מסננים את העדשים שהשרנו מראש, מכניסים למעבד מזון, (בלנדר) . את כל הרכיבים היבשים, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי וכן את שארית השמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת עיסה נוזלית ואחידה.
• כשהעיסה מוכנה, מכניסים לקערה יחד עם הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (המטרה להגיע לטעם שלנו כל אחד ע"פ טעמו).
• על נייר אפיה, משומן מעט, מכינים קציצות שתואמות את רצוננו, המבורגר או קציצות כמנה. לחילופין מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה (אפשר זית, אפשר שמן צמחי אחר), יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים להשחמה.
• מגישים עם חרדל, חזרת, טחינה או בין שני חצאי לחמניית כוסמין או שיפון למי שמותר.
בתיאבון!
קציצות עבות, גם פריכות וגם נימוחות, שאפשר לאכול כמו שהן
או שאפשרי גם בתוך לחמניות כוסמין
המבורגר פריך של קינואה ועדשים
מתכון של קציצות מבוססות על עדשים מושרות ולא מבושלות. בתוספת קינואה מבושלת, שמצד אחד מעניקה עסיסיות ומצד שני – מוסיפה פריכות. מתקבלות קציצות יפות ועבות, כאלה שניתן לעשות מהן גדלים שונים ולהוסיף רטבים, מלפפון חמוץ, עגבנייה, או ירק אחר לפי הטעם בתוך שני חצאים של לחמניה.
חומרים לכ 25 קציצות
בערך 1/2 1 כוסות עדשים כתומות מושרות במים קרים בין 4-6 שעות
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר קורט גרגירי צ'ילי יבשים)
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן חמניות לטיגון
אופן ההכנה
• משרים במים קרים 4-6 שעות את העדשים
• הכנת הקינואה האדומה: ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות עד שכל המים נספגים, 5 דקות לפני שמכבים את האש מוסיפים כפית שמן זית והקינואה מוכנה
• מסננים את העדשים שהשרנו מראש, מכניסים למעבד מזון, (בלנדר) . את כל הרכיבים היבשים, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי וכן את שארית השמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת עיסה נוזלית ואחידה.
• כשהעיסה מוכנה, מכניסים לקערה יחד עם הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (המטרה להגיע לטעם שלנו כל אחד ע"פ טעמו).
• על נייר אפיה, משומן מעט, מכינים קציצות שתואמות את רצוננו, המבורגר או קציצות כמנה. לחילופין מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה (אפשר זית, אפשר שמן צמחי אחר), יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים להשחמה.
• מגישים עם חרדל, חזרת, טחינה או בין שני חצאי לחמניית כוסמין או שיפון למי שמותר.
בתיאבון!

קינואה בדלורית
מרכיבים
2 דלוריות בינוניות
כוס וחצי קינואה לא מבושלת
2 קישואים קטנים
בטטה קטנה
גזר
2 – 3 עגבניות בשלות
1 פלפל חריף
בצל לבן
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
גרידת לימון
שמן זית
אופן ההכנה
לבשל את הקינואה ב 5 כוסות מים רותחים .לסנן , ולנער מהנוזלים.
לחצות את הדלוריות לאורך ולרוקן את התוכן ( לשמור את התוכן בצד)
לחמם את התנור ל 200 מעלות .
לרפד תבנית שטוחה בנייר אפייה או פרגמנט ולהניח את הדלוריות החצויות
על התבנית .
להכניס לאפייה לרבע שעה עד 20 דקות לריכוך קל.
אופן הכנת המילוי
קוצצים דק את הבצל ומטגנים על בסיס מים וקצת שמן זית במחבת גדולה.
לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים קישואים,בטטה,גזר מגורדים למחבת.
קוצצים עגבניות ופלפל חריף לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת את הירקות.
מבשלים את הירקות כמה דקות , מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים את הקינואה המבושלת עם הירקות .
מתבלים במלח ופלפל ובגרידת לימון.
מוציאים את הדלוריות מתנור , ממלאים אותם במילוי ומחזירים ל 10 דקות של אפיית עד להזהבה.
מרכיבים
2 דלוריות בינוניות
כוס וחצי קינואה לא מבושלת
2 קישואים קטנים
בטטה קטנה
גזר
2 – 3 עגבניות בשלות
1 פלפל חריף
בצל לבן
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
גרידת לימון
שמן זית
אופן ההכנה
לבשל את הקינואה ב 5 כוסות מים רותחים .לסנן , ולנער מהנוזלים.
לחצות את הדלוריות לאורך ולרוקן את התוכן ( לשמור את התוכן בצד)
לחמם את התנור ל 200 מעלות .
לרפד תבנית שטוחה בנייר אפייה או פרגמנט ולהניח את הדלוריות החצויות
על התבנית .
להכניס לאפייה לרבע שעה עד 20 דקות לריכוך קל.
אופן הכנת המילוי
קוצצים דק את הבצל ומטגנים על בסיס מים וקצת שמן זית במחבת גדולה.
לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים קישואים,בטטה,גזר מגורדים למחבת.
קוצצים עגבניות ופלפל חריף לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת את הירקות.
מבשלים את הירקות כמה דקות , מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים את הקינואה המבושלת עם הירקות .
מתבלים במלח ופלפל ובגרידת לימון.
מוציאים את הדלוריות מתנור , ממלאים אותם במילוי ומחזירים ל 10 דקות של אפיית עד להזהבה.