מתכונים בריאים וגם עוגות
מתכונים שונים לבריאותכם, מידי פעם אוסי מתכונים, אלה שאינם שלי יופיעו עם שמו של המפרסם,
שיהיה לכם בתאבון ובעיקר לבריאות.
כיוון שבאה הדרישה לעוגות שנושאות איתן תו של בריאות, החלטתי לכתוב מתכונים לעוגות גם עוגות גזר וגם נוספות, חלקן תתאמנה לטבעוניים בלבד וחלקן לכל היתר ולא בטוח שיופיע בזה הסדר.
מרק בטטות סמיך
מרק בטטות ועדשים טבעונימלך ספרי הבישול, בני סיידא, מתארח אצל אורלי פלאי ומבשל אתה מרק עדשים ובטטות שמכינים בקלי קלות, מתוך ספרו "אוכל טבעוני"
להמשך...

תבשיל מנגולד וגמבה עם בורגול
אורלי פלאי-ברונשטיין-פילאף צבעוני ומלא בטעמים, שהכי מהר להכין מבורגול דק שגרגריו מתרככים חיש קל. אם רוצים להפוך את התבשיל מנה טבעונית מוותרים על השמנת/יוגורט בהגשה.
חומרים ל-4 מנות:
צרור עלי מנגולד קצוצים – מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 צ'ילי אדום קצוץ
1 גמבה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 1 כוסות בורגול דק
להגשה:
עגבניה חצויה או חצי לימון
שמנת חמוצה, יוגורט או לאבנה
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומאדים את החלק הלבן של המנגולד עם בצל, שום וצ'ילי במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
2. מוסיפים בורגול וגמבה, מתבלים ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. אם אוהבים מנגולד מבושל לגמרי אפשר לכסות לכמה דקות.
3. מוסיפים את עלי המנגולד כשהבורגול מתחיל להתרכך ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
4. מגישים עם מיץ וזרעים של עגבניה ו/או מיץ לימון. מומלץ להוסיף יוגורט או לאבנה.
אורלי פלאי-ברונשטיין-פילאף צבעוני ומלא בטעמים, שהכי מהר להכין מבורגול דק שגרגריו מתרככים חיש קל. אם רוצים להפוך את התבשיל מנה טבעונית מוותרים על השמנת/יוגורט בהגשה.
חומרים ל-4 מנות:
צרור עלי מנגולד קצוצים – מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 צ'ילי אדום קצוץ
1 גמבה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 1 כוסות בורגול דק
להגשה:
עגבניה חצויה או חצי לימון
שמנת חמוצה, יוגורט או לאבנה
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומאדים את החלק הלבן של המנגולד עם בצל, שום וצ'ילי במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
2. מוסיפים בורגול וגמבה, מתבלים ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. אם אוהבים מנגולד מבושל לגמרי אפשר לכסות לכמה דקות.
3. מוסיפים את עלי המנגולד כשהבורגול מתחיל להתרכך ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
4. מגישים עם מיץ וזרעים של עגבניה ו/או מיץ לימון. מומלץ להוסיף יוגורט או לאבנה.
עוגת גזר
תאור המוצרמצרכים:
• 3 ביצים.
• ממתיק אגבה בכמות של 11/2 כוסות.
• 1/2 כוס שמן תירס, מלאה כמעט עד תומה.
• כוס ושלושת רבעי כוס קמח כוסמין, מנופה במסננת.
• 5 גזרים קלופים, שגוררו בחורי הפומפיה הדקים ביותר, הושרו במים לשעתיים, ונסחטו היטב.
• כפית קינמון.
• גרידת לימון.
• אפשר להוסיף נקטרינה קלופה קצוצה לריבועים דקיקים ככל האפשר.
אמצעים:
• מיקסר, עם המטרף.
• תבנית אפיה עגולה, בקוטר 24 ס"מ, משומנת, מדופנת בנייר אפייה משומן (או תבנית סיליקון ללא נייר).
• תנור ממתין בטמפרטורת 180C.
מהלך ההכנה:
• טורפים את הביצים במיקסר, מוסיפים את הממתיק בהדרגה (בכל פעם שווה לכשליש כוס), תוך הגברת מהירות ההקצפה למקסימום, עד תערובת תפוחה ובהירה.
• מנמיכים את מהירות המיקסר, ומזליפים פנימה, לאט, את השמן.
• מערבבים את הקינמון בקמח, ואת גרידת הלימון בגזר.
• בתנועות קיפול עדינות (שלא "לשבור" את הקצף), מוסיפים לתערובת המוכנה את הקמח והגזר לסירוגין (שלוש הוספות מכל אחד), עד חיבור מלא.
• יוצקים לתבנית ואופים כארבעים דקות, עד הזהבה, בודקים במבחן הקיסם (מחדירים קיסם יבש למרכז העוגה, סופרים 3 שניות ומוציאים. אם העוגה עדיין רטובה, אופים עוד מספר דקות, וחוזרים על המבחן).
• מצננים מעט ומחלצים לצלחת הגשה.
תאור המוצרמצרכים:
• 3 ביצים.
• ממתיק אגבה בכמות של 11/2 כוסות.
• 1/2 כוס שמן תירס, מלאה כמעט עד תומה.
• כוס ושלושת רבעי כוס קמח כוסמין, מנופה במסננת.
• 5 גזרים קלופים, שגוררו בחורי הפומפיה הדקים ביותר, הושרו במים לשעתיים, ונסחטו היטב.
• כפית קינמון.
• גרידת לימון.
• אפשר להוסיף נקטרינה קלופה קצוצה לריבועים דקיקים ככל האפשר.
אמצעים:
• מיקסר, עם המטרף.
• תבנית אפיה עגולה, בקוטר 24 ס"מ, משומנת, מדופנת בנייר אפייה משומן (או תבנית סיליקון ללא נייר).
• תנור ממתין בטמפרטורת 180C.
מהלך ההכנה:
• טורפים את הביצים במיקסר, מוסיפים את הממתיק בהדרגה (בכל פעם שווה לכשליש כוס), תוך הגברת מהירות ההקצפה למקסימום, עד תערובת תפוחה ובהירה.
• מנמיכים את מהירות המיקסר, ומזליפים פנימה, לאט, את השמן.
• מערבבים את הקינמון בקמח, ואת גרידת הלימון בגזר.
• בתנועות קיפול עדינות (שלא "לשבור" את הקצף), מוסיפים לתערובת המוכנה את הקמח והגזר לסירוגין (שלוש הוספות מכל אחד), עד חיבור מלא.
• יוצקים לתבנית ואופים כארבעים דקות, עד הזהבה, בודקים במבחן הקיסם (מחדירים קיסם יבש למרכז העוגה, סופרים 3 שניות ומוציאים. אם העוגה עדיין רטובה, אופים עוד מספר דקות, וחוזרים על המבחן).
• מצננים מעט ומחלצים לצלחת הגשה.
עוגת גזר לטיבעונים
תאור המוצר
מצרכים:
• 2 כוסות קמח כוסמין
• 1 כוס קמח תירס
• 1.5 חבילות אבקת אפייה
• 50 גרם אגוזי מלך או פקאן טחונים
• 100 גרם צימוקים בהירים
• 3/4 כוס מים
• 1 כוס סילאן
• 3 כפות שמן חמניות
• 1 כפית תמצית וניל
• 5 גזרים גודל בינוני או גדול
אמצעים:
• תבנית אפיה עגולה, בקוטר 24 ס"מ, משומנת, מדופנת בנייר אפייה משומן (או תבנית סיליקון ללא נייר או תבנית טורט).
• תנור ממתין בטמפרטורת 180C.
• מהלך ההכנה:
• יוצקים אל תוך הקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, האגוזים הטחונים, הצימוקים ומערבבים.
• אל תוך הקערה מוסיפים את המים, הסילאן והשמן ומערבבים.
• מוסיפים את הגזרים דרך מגרדת דקה, מוסיפים לתערובת שבקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
• משמנים תבנית אפייה עגולה או תבנית טורט יוצקים את התערובת אל התבנית שבחרתם ואופים בחום של 180-200 במשך כשלושת רבעי שעה דקות.
תאור המוצר
מצרכים:
• 2 כוסות קמח כוסמין
• 1 כוס קמח תירס
• 1.5 חבילות אבקת אפייה
• 50 גרם אגוזי מלך או פקאן טחונים
• 100 גרם צימוקים בהירים
• 3/4 כוס מים
• 1 כוס סילאן
• 3 כפות שמן חמניות
• 1 כפית תמצית וניל
• 5 גזרים גודל בינוני או גדול
אמצעים:
• תבנית אפיה עגולה, בקוטר 24 ס"מ, משומנת, מדופנת בנייר אפייה משומן (או תבנית סיליקון ללא נייר או תבנית טורט).
• תנור ממתין בטמפרטורת 180C.
• מהלך ההכנה:
• יוצקים אל תוך הקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, האגוזים הטחונים, הצימוקים ומערבבים.
• אל תוך הקערה מוסיפים את המים, הסילאן והשמן ומערבבים.
• מוסיפים את הגזרים דרך מגרדת דקה, מוסיפים לתערובת שבקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
• משמנים תבנית אפייה עגולה או תבנית טורט יוצקים את התערובת אל התבנית שבחרתם ואופים בחום של 180-200 במשך כשלושת רבעי שעה דקות.